Arkadiusz Domurada

Przepisy
na espresso

według Arkadiusza Domurada

Trzy wybrane przepisy Arkadiusza Domurada, głównego
trenera baristów Lavazza w Polsce, autoryzowanego
trenera SCA (Specialty Coffee Association), baristy
o wieloletnim doświadczeniu, znawcy i pasjonata. Proste
w przygotowaniu, zachwycające wyglądem i zniewalające
smakiem sposoby serwowania espresso sprawią, że we
własnym domu poczujesz się niczym światowej klasy
barista.Masz chrapkę na więcej? Weź udział w loterii
i odbierz prezent – jeszcze więcej sposobów na espresso!


Espresso

Orange Lemonade

Espress - Orange Lemonade

Kawa + sok pomarańczowy? Brzmi to odważnie!
Spróbuj nieoczywistego połączenia które jest
idealną alternatywą dla tradycyjnej mrożonej
kawy. I nie ma nic dziwnego w tym szaleństwie
Espresso Orange Lemonade pobudzi Cię
aro,atycznym Lavazza espresso i orzeźwi
soczystym smakiem świeżo wyciśniętej
pomarańczy! Podaj je w wysokim szkle
ozdobionym pomarańczowym zestem, by
prezentowało się niczym prawdziwe dzieło sztuki.

Espress - Orange Lemonade
zygzak

Gruszki

w białej czekoladzie

Gruszki w białej czekoladzie

Baza z gruszkowego puree, osłodzona sosem z białej
czekolady i ozdobiona bitą śmietaną, a w środku
aromatyczne Lavazza espresso i delikatnie spienione
mleko... Czy nie jest to wymarzony przepis na leniwe
jesienne popołudnie spędzone pod ciepłym kocem
z dobrą książką w dłoni? To tylko jedna z propozycji,
bo Gruszkami w białej czekoladzie możesz
delektować się na wiele sposobów.

Gruszki w białej czekoladzie

Raspberry

White Moccha

Raspberry  White Moccha

Świeże maliny, słodycz białej czekolady i
intensywny aromat Lavazza espresso– serce
mocniej bije na myśl o każdym z tych składników!
Połączone, tworzą wyjątkową kawę Raspberry
White Moccha
, idealną na rozpieszczenie
drugiej połówki w spokojne, sobotnie popołudnie.
Albo na sprawienie sobie odrobiny słodkiej
przyjemności! Zachwyć się tym, jak w wysokim
szkle prezentują się te trzy poziomy – i zakochaj
się w ich smaku!

Raspberry  White Moccha